Mijn missie

Hi, ik ben Sandra. Intuïtief, empathisch, creatief, ‘to the point’, vanuit liefde voor altijd verbonden met paarden. Voorheen druk-druk-druk, maar nu steeds meer vertragend en verstillend met de paarden. 

Met liefde breng ik mensen samen met mijn paarden, voor meer rust en vrede in onze wereld. Ik geloof dat we vanuit rust en ruimte beter in staat zijn om te bepalen wat goed of niet goed voor ons is. 

Als ik een bijdrage mag leveren aan jouw proces van vertragen, verstillen en verbinden met paarden zodat jij vanuit een diepe connectie met jezelf leeft, dan is mijn missie geslaagd.

Over mijn achtergrond

Als jong meisje gespot op de manege door de renbaan Duidigt in Wassenaar. Een meisjesdroom kwam uit. Arabisch Volbloedpaarden trainen op de renbaan. Veel geleerd, veel plezier ervaren en helaas ook een ongeluk. In een noodlottig moment was alles voorbij. Vanaf 18 jaar geleefd van operatie naar operatie. Ik verhuisde op krukken naar een studie in Groningen en daarmee waren de paarden helemaal weg uit mijn leven.

Jaren later verhuisde ik naar Amsterdam en daar kwamen de paarden weer terug in mijn leven. Ik kocht mijn eerste Arabier Wasim Sharif (2002) toen hij zes maanden oud was.

Met trots kan ik zeggen; ‘he saved me!’ Hij heeft mij in laten zien hoe ik verdriet verborg (gespannen bleef), niet voor mezelf zorgde en niet mijn ware zelf leefde. Heel confronterend. Bij hem leerde ik ‘zijn’, mezelf volledig toestaan en omarmen. We sliepen, lachten en huilde samen. Door hem landde ik echt op deze wereld. Gelukkig maken we dagelijks plezier en zijn we beiden nog niet uitgeleerd.

Ook mijn leven bestaat uit diepe dalen en hoge pieken;  relationeel, financieel,  emotioneel, fysiek en mentaal. Maar ga altijd ‘back to basic’ .. de paarden! Ze leren mij omdenken, kijken naar wat er wél is, leven uit overvloed. Het blijkt echt een keuze, een mindset.

Ik werd zwanger van een meisje. Vanaf haar geboorte bleef zij een jaar lang huilen. Geen slaap, geen rust… Ik heb geleefd op wilskracht, ver weg bij m’n gevoel.  Fijne dingen kostte energie, gaven onrust en ik werd prikkelbaar. Maar erger nog, het ontnam mij het geluksgevoel in het leven. Tegen een burn-out aan wist ik dat het anders moest. Ik nam het besluit mijn werk in Amsterdam op te zeggen en in Stroe te gaan werken. Een relatiebreak, een huis verkopen… Maar daar zat niet de oplossing. Het lag niet buiten mijzelf. De oplossing vond ik IN mijzelf.

Altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling en op zoek naar groei. Ik voel een diepe connectie met het Sjamanisme, Reiki, plantmedicijnen, Human Design, Enneagram, Leiderschap. Samen vormt het een prachtige reis, maar het beste medicijn is de innerlijke rust. Na heel wat jaren onderzoek, opleiding en ervaring durf ik te zeggen dat ik ontdekt heb, hoe het leven lichter kan. Nu is het tijd om dat te delen.   

Intussen ben ik geruime tijd omgeschoold naar paardencoach en beoefen de Academische rijkunst bij Greetje Hakvoort samen met Sharif. Ik zet Reiki in daar waar nodig en integreer Sjamanistische rituelen in mijn werk. Ik geloof dat alles wat groeit bezield is en daarom eer ik wat mij toekomt en heb ik lief wat is.