Team

Hi, ik ben Sandra.

Intuïtief, empathisch, creatief, ‘to the point’, vanuit liefde voor altijd verbonden met paarden. Voorheen druk-druk-druk, maar nu steeds meer vertragend en verstillend met de paarden.

Met liefde breng ik mensen samen met mijn paarden, voor meer rust en vrede in onze wereld. Ik geloof dat we vanuit rust en ruimte beter in staat zijn om te bepalen wat goed of niet goed voor ons is.

Als ik een bijdrage mag leveren aan jouw proces van vertragen, verstillen en verbinden met paarden zodat jij vanuit een diepe connectie met jezelf leeft, dan is mijn missie geslaagd.

Sharif

Een volbloed Arabier geboren in 2002. Vanaf veulen bij ons en altijd in de kudde. Hij gaat regelmatig mee naar het bos en voor wat extra bodywork gaan we naar Human Horse Academy.

Sharif is de leider van de kudde en heeft een gouden karakter; stabiel, bomproof en heeft al heel wat mensen over hun paardenangst heen geholpen. Hij is de zachtheid zelf en tegelijkertijd ook confronterend. Zeker geen ‘pleaser’, eerder ‘hard to get’. Hij kiest jou. Voor kinderen is hij fantastisch! Niets is te dol.

Sharif is een ‘once in a lifetime horse’. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd en ik leer nog steeds. Een tandziekte heeft ervoor gezorgd dat hij geen snijtanden meer heeft. Dat is dus de reden dat zijn tong uit zijn mond hangt. Bijzonder om hem nu met de wereld te delen. 

Mayra

Mayra is een New Forest pony uit 2017. Ze wordt bereden door mijn dochtertje en loopt voor de kar. Ze heeft altijd even tijd nodig om warm te draaien; een echte diesel dus.

Het is een stoere merrie zonder kuren. Ze is duidelijk in haar wensen en deinst niet zomaar terug. Nieuwsgierig, onderzoekend en altijd op zoek naar wat lekkers. Mayra geniet van aandacht. En kan heerlijk dutten tijdens poetsbeurten.

In 2020 kwam ze de kudde versterken en heeft inmiddels haar plekje veroverd. Met Mayra gaan we nog veel mooie avonturen beleven.

Sjaakie

Sjaakie, of ook wel (El bedavi), is geboren in 2004 en is een Shetlander puur sang. Ondeugend en slim. Met zijn zachte karakter zorgt hij altijd voor een ontspannen contact.

Op de achtergrond is hij altijd toch duidelijk aanwezig. In het bos loopt hij lekker los mee. Een favoriet uitje dus! Hij kan leuke kunstjes en is superlief voor kinderen. Hij wordt vaak tot eenhoorn getoverd en springt aan de hand elke parcours met de kindjes mee.

Sjaakie tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht.

Iets meer over mijn achtergrond

Als jong meisje kwam ik al terecht op renbaan Duidigt in Wassenaar. Een meisjesdroom kwam uit. Dagelijks reed ik Arabisch Volbloedpaarden. Veel meegemaakt mooie en minder mooie dingen maar daar zit juist zo vaak een mooie boodschap in.  In een noodlottig moment was alles voorbij; een flinke val met het paard en vanaf toen leefde ik lange tijd van operatie naar operatie. Op krukken begon ik mijn studie in Groningen. De paarden waren helemaal weg uit mijn leven.

Jaren later verhuisde ik naar Amsterdam en er begon weer wat te kriebelen. Uiteindelijk kocht ik in 2002 mijn eerste Arabier Wasim Sharif. Hij was toen zes maanden oud.

Met trots kan ik zeggen; ‘he saved me!’ Hij heeft mij in laten zien hoe ik verdriet verborg (gespannen bleef), niet voor mezelf zorgde en niet mijn ware zelf leefde. Heel confronterend. Bij hem leerde ik ‘Zijn’ en ‘Voelen’ en mezelf volledig toe te staan. We sliepen, lachten en huilde samen. Door hem landde ik op deze wereld. We maken nog steeds dagelijks plezier en zijn beiden nog lang niet uitgeleerd.

Ook mijn leven bestaat uit diepe dalen en hoge pieken. Maar intussen vind ik altijd mijn weg  ‘back to basic’ .. de paarden! Ze leren mij omdenken, kijken naar wat er wél is, leven vanuit overvloed. Het is echt een keuze, een mindset.

In 2013 werd ik zwanger van een meisje. Een geweldige zwangerschap gevolgd door een pittige tijd van slaapgebrek en eindeloos huilen. Ik heb geleefd op wilskracht, ver weg bij m’n gevoel.  Fijne dingen kostte energie, gaven onrust en ik werd prikkelbaar. Maar erger nog, het ontnam mij het geluksgevoel van het leven.

Tegen een burn-out aan, wist ik dat het anders moest en snel. Ik nam het besluit mijn werk in Amsterdam op te zeggen en in Stroe te gaan werken. Een relatiebreuk, het huis verkopen… Maar daar zat niet de oplossing. Het lag niet buiten mijzelf. De oplossing vond ik IN mijzelf en tussen de paarden.

Altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling en op zoek naar groei. Ik voel een diepe connectie met het Sjamanisme, Reiki, plantmedicijnen en Human Design. Samen vormt het een prachtige reis, maar het beste medicijn blijft toch het voeden van innerlijke rust. Na heel wat jaren onderzoek, opleiding en ervaring durf ik te zeggen dat ik ontdekt heb, hoe het leven lichter kan en nu is het tijd om dat te delen.

Intussen ben ik geruime tijd omgeschoold naar paardencoach en beoefen de Academische rijkunst bij Greetje Hakvoort samen met Sharif. Ik zet Reiki in daar waar nodig en integreer Sjamanistische rituelen in mijn werk. Ik geloof dat alles wat groeit bezield is en daarom eer ik wat mij toekomt en heb ik lief wat is.